Samen met Uitkijkpost Media op de NNP Dag 2018

Op donderdag 12 april ben ik op uitnodiging samen met de Uitkijkpost Media BV naar de NNP dag 2018 geweest. De bijeenkomst van Lokale Nieuwsmedia bedrijven werd georganiseerd in het prachtige Beeld en Geluid in Hilversum.

De NNP is een branchevereniging van lokale uitgevers (ongeveer 40 leden), opgericht in 1945. Doel van de vereniging is vooral gericht op samenwerking, belangen behartigen en samen op trekken bij ontwikkelingen (zoals bv. regelgeving). Bijna alle lokale uitgevers zijn vertegenwoordigd in de NNP, welke aangestuurd wordt door een bestuur, bestaande uit vertegenwoordigers uit de branche.

De NNP dag is een jaarlijkse samenkomst van alle uitgevers, waar o.a. een mediabeurs voor georganiseerd wordt, workshops gehouden worden en de jaarlijkse journalistieke prijzen worden uitgereikt voor beste journalistieke verhaal, persfoto en innovatieve idee. Tevens is de jaarlijkse ledenvergadering. Dit jaar werd de dag in Beeld en Geluid in Hilversum georganiseerd.

Rond 12.00 uur werden we verwelkomd door middel van een heerlijke lunch om vervolgens aan te sluiten bij de leden-bijeenkomst van de Lokale Nieuwsmedia bedrijven. Interessante onderwerpen zoals o.a. nieuwe wetgevingen en online mogelijkheden stonden op de agenda. Tevens werd er een leuke workshop “fotograferen met je telefoon” gegeven, waar je als redacteur handige tips kreeg. Na deze sessies was het tijd voor de uitreiking van de prijzen.

  • De A.M. Bandaprijs ging naar Carmen Timmer en Geurt Mouthaan van Het Kontakt Alblasserwaard vanwege  het magazine ‘Langs de Graaf’.
  • Simone Edelman, Sanne Lenselink en Mitch Huisman van Kijk op Bodegraven-Reeuwijk waren de winnaars van de Nieuwsbladjournalistiek-prijs met een artikelserie ‘Hoe werkt lokale politiek’

Foto bron NNP

 

  • De prijs voor de mooiste nieuwsfoto ging naar Bastiaan Miché van Enter Media met de foto: ‘woonboerderij gaat geheel in vlammen op’.

De dag werd afgesloten met een borrel en goedverzorgd buffet, waar alle uitgevers in informele sfeer elkaar nog eens goed konden spreken.